"Ador fructele de mare și, tocmai de aceea, ori de câte ori merg la mare aleg restaurantele cu specific percaresc. Această plăcere «vinovată» m-a urmărit și în Lefkada unde nu a fost zi în care să nu mănânc pește sau fructe de mare. :)
Cum sunt pasionată de gătit, chiar dacă stau în București și nu aud valurile mării de pe terasa mea, mi-am făcut plăcerea de a aduce" pescăria la mine în bucătărie. Există în hipermarket-uri fructe de mare congelate care pot fi extrem de ușor de gătit.
Creveții sunt preferații mei și după ce îi spăl bine de tot (decorticați fiind), îi pun puțin pe grătar (3-5 minute în funcție de mărime) și apoi îi acopăr cu zeamă de lămâie. Dacă sunt deja prefierţi (citește cu atenție ambalajul!), trebuie doar să-i încălzeşti. Dacă sunt gătiți prea mult, creveții devin cauciucati, iar carnea lor îşi pierde frăgezimea și suculență.În cazul în care alegi să gătești caracatiță trebuie să o speli foarte bine și apoi să o tai. Pui bucățile într-o oală la fiert până ce apa devine roșiatică, apoi adaugi un pahar de vin alb și câteva foi de dafin. Poți să o lași la fiert circa 1 oră iar apoi o pui pe grătarul încins unde o lași nu mai mult de 3-5 minute. Arată senzațional, nu?", a scris Laura Cosoi pe blogul ei.
DACA TI-A PLACUT ARTICOLUL, URMARESTE-NE PE FACEBOOK!



No comments:
Post a Comment